Pensioengesprek met alle werknemers

Pensioenbureau iconen zonder tekst-20.png
 

wie betaalt wat?

Met alle werknemers die dat willen voeren we een individueel gesprek.

Nieuw in dienst getreden werknemers maken zo kennis met de regeling en krijgen advies over waardeoverdracht. Is het slim om eerder opgebouwde pensioen mee te nemen of kun je ze juist beter achterlaten? Ook ziet men hoeveel geld de werkgever in de regeling stopt, wat men zelf betaalt en hoeveel inkomen partner en kinderen krijgen bij overlijden. 

Met alle beschikbare informatie maken we een totaal pensioenoverzicht in excel, dat de deelnemer na afloop per mail ontvangt. Dit biedt meer mogelijkheden dan het overzicht uit het nationaal pensioenregister, dat vaak achterloopt en verouderde aannames hanteert.

De deelnemer kan op basis van het overzicht bepalen of het verstandig is om aanvullende maatregelen te treffen, zoals extra inleggen, in privé vermogen op te bouwen of versneld de hypotheek af te lossen. Een laag pensioen hoeft immers geen probleem te zijn als je weinig kosten hebt. 

Deelnemers die na 1 januari 2015 in dienst zijn getreden hebben recht op waardeoverdracht van al elders opgebouwde pensioenen. De aanvraagtermijn van 6 maanden is voor hen niet van toepassing.